...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


07 април, 2010

Има хора, като Съби...

..но няма менгеме като неговото!„Съжалявам, но нямам фото. Снимките са от телефона. Всичко е с материали от един изхвърлен "ксерокс". Без участието на струг, фреза и др. Изключвам шмиргела и бормашината. Формата на челюстите дайде в процеса на обработка. Материал 65 Г. Инструментална стомана закалена над 55 еденици. Държат здраво както се вижда и от снимката. Изпробвано е с куки от № 8 до № 18. Оксидацията ако може да се каже така също е домашно производство. Да не те подвеждам дървенийките са струговани на струг за дърво. В прочем се вижда и ножа ръчна изработка /от първите/. Как е попаднал в кадър незнам.Май, стана много объркано, но ми е по лесно да го покажа и обясня от колкото да пиша. Ако сметна общото време то е не повече от 6 часа за изработка. Повечето от времето е за обмисляне на детайлите. П.П. Не, че другото менгеме не върши работа. Но да знаеш, че друг няма като твоето и ти си си го спретнал .. пък и върши работа. Сигурно знаеш какво е чувството. Не може да се изрази с думи "прости"…..”

Та, приказката ми беше за скромните хора.
Копаят си в градината. Грижат се, стараят се и получават резултат. С други думи, свършили са работата и си ползват менгемето. Връзват си на воля, или просто си решават проблемите по свой, уникален начин. На място и веднага. Ние не знаем. Никой не знае. Вероятно, резултатът ги радва. Вероятно, това с което са се заели им носи удовлетворение от вложения труд. Дали им стига – не знам. Мога да попитам и ще го направя! Какво се е получило ли ? Ще видите, разбира се . Всъщност не се разбира, защото тези хора не изпитват необходимост да тръбят на висок глас.. „Вижте какво направих!” А просто решават нещата. Тихо, спокойно.. и по същество. Къде са тези хора? Колко са ?
А „онова” с викането, май, или не са го учили, или са го забравили от малки..
Това ми напомни и за едни други , които в прекия смисъл, „на крак” връзват водачи. Забравих да попитам дали на левия или на десния става по добре!:-) По-важното е другото – приели са, че:
„Щом има задача – решаваме я
!” Колко е просто, нали? Има такива хора, но няма дела, като техните - лични и по същество!Д-р Косьо

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари