...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


22 ноември, 2009

Практична "хрумка" за мухарски кутии..

Както всички знаем, мухите никога не стигат. Колкото и да вземем със себе си, тази която наистина ни трябва, остава невзета. Решението - нова кутия. Отново я пълним и в джоба. После още една, и още една. Докато напълним всичките джобове на елека. Последната продължава да ни гледа обидено от масата. Пак ще остане без разходка!
Ето едно просто и пактично решение. Не е "R.Wheatley" /Сорри Алек/ :-). Върши същата работа. Екстрата е с поне четвърт по-голяма площ, но с минимална разлика във външния размер! Другата голяма екстра е цената. Тук вече е въпрос на преценка. Допустим компромис - качество/цена. Кутията е с точният размер на един стандратен джоб на елека. Така сдвоена, си е направо любим аксесоар . Има място да се ровим на воля. Има място и за подарени мухички ! Дай Боже! А като си представим, че е нормално кутиите да са две - Проблемът с мястото за мухи е наистина решен". Фиксирането става просто и лесно.Двойно лепящо фолио - за първоначално фиксиране на дъната едно към друго. Когато ги подравних достатъчно добре, последва разпробиване в четирите ъгъла. Занитих ги с по един алуминиев нит / 1-2 мм/ на ъгъл. Готово! Практично и удобно, здраво и трайно! Е, добавих екстрата - връзка. Втора "хрумка" - нека е от дебел "плетеняк" ,че да е сигурно,че няма да я загубим. Чувал съм за няколко загубени кутии пълни с мушици. Аз пък намерих една! :-)(Получи си я собственика,успешно!) Та, полезно е, да има как да си я вържем.
Трета "хрумка" е да маркираме по някакъв начин двете страни. При този огромен "мухо-паркинг" ..вече си трябват указателни табели! Поздрави, за "практичните сръчковци"! п.с. С извинение за неподредените мухи..по снимките ( От практиката е, все пак - в работен вид -направо от джоба).
п.с.2 Пък ако държите на качеството и се сетите за "R.Wheatley", от онези с вътрешната страница, ще стане убийствено практично! Мислил съм го и ще си го спретна, но ..някой ден!
Д-р Косьо

2 коментара:

  1. Браво много е хубава и практична .....кутийките от какво са ?

    ОтговорИзтриване
  2. Кутиите са оригинаални "Орозов"-ки специално за мухи..

    ОтговорИзтриване

Коментари