...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


21 декември, 2009

От сега и преди - няколко позабравени кадъра..

(снимките са "кликабелни" за пълен размер)
Презареждане.. Хм..интересно..и "стоплящо".. ,че на вън е към (-)14 по Целзий..Студ и сняг...Къде ти ...идеи за мухарене..!? :-(
От позабравените снимки са. Не са от "Х"-тра качеството, но все пак са свързани с приятен спомен. И "зареждат".
И така:
Имаме си истински "Китаец"/Митко/в групата. Със сигурност, поне е толкова усмихнат! С мухарка е! В реката е! При пъстървите е!Едно място, тип-"десерт", за изкушените в пъстърволова!"Въпреки, че съм нахилен, това не е моят риболов.." - Ще каже Димо, после. Ей, т"ва "Дунавско" съзнание си е направо непреодолимо! Разбирам го!/с тези наши "нано-рибки"/. Безсмислено е да го разубеждавам!Нещо като за Димо: "Криводол"-ския.. /снимката е от времето на SE К 700/. Дали е станал по-голям, да каже Валери!? Коя година беше, а?"Здраве желаем..- господин Учителю, St Fly" :-)Макар и случайно, хващаме ги и такива.
Втрещяващ вир!/особено след 20:30ч.!/Един лаком сивен се прави, че не е захапал "ММ"-а..Росен с изненадата, че пъстървите живеят в селото и без вода. Направо в храстите!?" Ми с"я какво да пра"я?"- изумен от вида на двата пръста влага над дъното! Въздържано, с трудно прикрита озадаченост в гласа: "Е, тук ли ще ловиме?.." :-)Я..а..а. и мен ме имало в кадър..:-). Thank"s.Тео/Ст.Загора/-току що се е разписал с "шарени" боички.И чисто и красиво и перспективно..Пак е Тео!И Арда си е интересна за мухарене..Докато се се надскачахме за "Жоро"/Росеновия распер/, Бранко кротко си ги дърпаше..Вместо "Жоро", ей такива!И Ачо задобря в далечните подавания!Една друга България с обилен, девствен, перманентен кленолов!Огоста-та. Не можеш да я сбъркаш..Със скачащите мрени пред лицето. В случая са крави .. и чак толкова не скачат!А това го срещнахме на една бензиностанция по пътя .. Какво си помислих? Абсолютно същото! Точно това!!!"Оная" с трофейните ..Жоро "Фибъра" пак направи "показно""Зеер гууд!.. Фантастише"!"Short release"..И мъздругите хич не се церемонят с мухиците! Много емоционален е риболовът им! Горещо препъръчвам. Само трябва да се намерят! По бързина, изненада и "нервозност",определено съперничат с пъстървите! Опитайте ги! Никак няма да съжалявате! Хем са на едно място. Хем са много.
Хем са изненадващо "нервозни"!Най-добрият подарък от "старата позната". Май, хич не е за пренебрегване. Имам си вече не едно, а много "на ум".Това е Съби, с когото споделихме риболова в прекрасните места от непознатата ми Тунджа.А това е Ангел..в троен опит:
Да свикне с новата мухарка, да разбере реката и да хване!Страхотен риболов!
Ей тъй, на шега, решихме да я проверим -"Старата позната".(!) Винаги така се получава: Какво и колко си пропуснал разбираш чак, когато всичко свърши или е на края!р.Искрецка в един от трудните и за риболов периоди.
Това не ни попречи да се "разтушим" с по някоя "американка"Силна, мътна и коварна.., но с рибки!Пловдивската група.. Както се знае вече се и вижда!
Всяка сряда са много силни! Вероятно и на ряката!И май, най-значимият ми "мухо-спомен" от тази година..с Тео.Както Бат"ви Райко много уместно сподели, дано поне малко съм подобрил кръвообръщението ви (в този студ)!
Поздрави,
Д-р Косьо

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари