...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


26 май, 2010

Пловдивчани, хич да не се оплакват..!

И реките и рибите са им на половин шнур разстояние!
Два великолепни дни..с всичко необходимо за "рикавър".
И природа и гледки. Няколко реки. И риби. И приятели.
И дъжд и кръчма, та чак до родопска гайда и оперен спектакъл пред "вдигащите" се сивени. Македонски пикантни кюфтета, нежно телешко, зелена салата, автентично сирене и хубави домати тип - "второ направление".Нови места, нови хора, нови схеми и нови планове за бъдещи излети! Чисто, спретнато, изненадващо импровизирано. Горе долу, това е описанието на двудневният трип.
Знам, че е по-добре да покажа, вместо да разказвам.Ето:Лови си се въпреки палещото слънце. Това,че си бе забравил шапката, бе малката ни компенсация /тип: сладко отмъщение/, породена от нескрита завист, към опитния Жоро. Най вече, за близостта му и удобството му до тези интересни реки! :-)А Жоро ги вадеше от където си искаше.. Кеф ти по една, кеф ти - по две. Да не говорим, че беше с няколко, впечатляващи с размерите си, "обиколки"/пъстръмки!/ на пред.Е, по-добро място за кастингисти, май не знам! Хем широко, хем с пъстърви! Разглезени сте, "Майна-тиим", от всякъде!Как се подава на такава дълбочина. И кой ли живее в нея!?Ъгълче, ама какво,а?С тези "летящи кебапчета".. не може да ги няма..онези шарените, де!Едно предизвикателно ъгълче .. изненада? А? С легенда за дву-килограмови балканки..!Редуваха се чудни места "развинтващи" въображението..Точно тук се `дигна "моята", която дъждът натисна и прогони..Остана ми да споделя с единствения /горния/ ням свидетел..По- малките не ги броим!!! :-) Две подавания, но точно където и както трябва!Ето го и нашествието на "извънземните". Направо е стряскащо и респектиращо, като осъзнаеш, колко са, колко организирани са и колко стриктно следват инстинктите си! Не могат да не успят! Къде сме ние, а?Ред - дисциплина.. Вероятно е тяхната "теза за оцеляване"..И по единично.."Нашествието" продължава!Впечатляваща мимикрия..Направо като за учебник! Интересното е, че имитацията повече напомня светлинните ефекти,отколкото дизайна на дъното.
Хм, интересно! Нали!?Няколко пъти, аха да подгизнем..Всички сме за риба..Последни подавания..и фото-ловене.Познатото от непознат ъгъл. Да кажем - риболовен!И на края, нещо оптимистично. И се надявам да пораснат!Д-р Косьо
п.с. Няколко кадъра и от АчовитеНай-горният също е негов!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари