...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


29 май, 2010

"No name fly" - Да, точно тази е ! Сработи убедително!

Четири риби за няколко часа.. Една много красива балканка и три американки...Охранени бяха макар и не от най-големите. Какво пък, при тази суша..
Но приказката ми бе за мухицата.. ,че хваща. Мога да я вържа по-представително, разбира се..В случая,това е тестов вариант. Миналата седмица пробвах "какво ли не", но само една даде резултат. Тази тук е работещият "екстракт" от пробите.
Благодаря на Зиги за куките! Страхотни са! .. Невероятно леки, остри отворени и ловящи!:-)Вариант без хоризонтален хакъл и една добавка за "живост".Уплътнението на извивката..Повече е естетика, но определено придава значително по -естествена прилика с живо насекомо. Има особеност и при правенето. Слагат се три CDC перца на слоеве. Първо са връхчетата,а после остатъка от основите заедно с корените/стъблата/ на перцата.Така се постигат две неща. Пръвото е висока плаваемост ,а второта е устойчивост на формата... Знаете какво правят пъстървите със CDC-тата..ИздебнатоБлагодаря на Ангел за оптимистичната компания! Д-р Косьо
п.с. По въпроса за опашкитеВече ги показах ,но да припомня. Втората четка - "Gosh" (е Датска и е скъпа!),независимо ,че не е от естествен косъм стои значително по-добре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари