...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


03 февруари, 2011

"Котки" - НЕ малкото удобство..

След написаното от Младши, ми е малко дискомфортно да пускам нещо "земно", но като гледам времето.. все още има защо.
Малките удобства, са онези неща, които ни осигуряват комфорта за да се съсредоточим върху основното.Онези неща които ще ни позволят пълноценно да се насладим и няма да ни отнемат от пълнотата на риболовния комфорт. Ужасно тъпо е да са ти изпотени очилата, когато ти кълве .. и да не видиш точния момент в засичането.Кърпичките струват стотинки. А къде са? Или да си изпуснеш ролката с типети по течението, просто защото не си я вързал. Очилата ще си настъпиш неминуемо...а какво ще им се случи без твърда опаковка? Или просто да ти паднат от главата без връзката си. / Само Алекс, май успява да си ги намери след няколкото риболова! ;-)/ Да изброявам ли още?.. Все неща, колкото дребни на вид, толкова и задължителни при практикуване на любимото хоби. Колко от вас са се "къпали" потапяйки цялото си снаражение, в това число телефони и апарати без водоустойчивият им калъф. И за невързани "блу-туут"-и знаем! ;-)...Все неща, които за миг обръщат емоцията на риболова в нещо друго - със знак различен от плюса и позитивизма.
Е, днес ще споделя едно такова дребничко, но много практично нещо: "Котки"!

Купих ги веднага, когато осъзнах, какво, всъщност, държа в ръцете си. Беше лято! Още същата година станаха незаменима част от екипировката ми и продължава да е така! Вече не се пързалям по леда. Стъпвам здраво и спокойно и сигурно. Разчитам на тях!
Всичко е ясно от картинките. Ето :

Само ще добавя, че имат много варианти и размери. Размер не съм избирал. Каквото имаше - това взех. Вижда се, че тези на снимките са "М", а трябва да са една идея по-големи. Какво пък, така се крепят значително по-здраво! Попадал съм само на този и още един модел. Тези дни мернах един модел в големите ни хипермаркети. Малко по-скромен от този. Сигурен съм,че и той ще върши работа.

Мислени са за лед, но успешно могат да се ползват и по хлъзгавите камъни през лятото и есента.
Направи ми впечатление, че вече трета или четвърта година ги ползвам, а на практика почти не са "мръднали" - точно като обувките, които вече са на повече от 6 години и също не "мърдат"!!! Та`` фирма си я бива! Грамотен производител ("котешкия") - качествена изработка с качествени материали, ама много скромен!? Никъде не си е написал координатите!
Хм.м.., имало и такива!
Д-р Косьо

п.с.
А в Нет-а има какво ли още не..;-) ... примерно.
Не се сдържах..;-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари