...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


28 ноември, 2008

Едно удобство, за да връзвате мухите си отлично или поне да сте наясно колко точно зле ги правите 

“Магнифайър”
Има много начини да облекчите виждането си при работа с дребни детайли. Например, когато връзвате любимите си модели мухи за флай-фишинг риболов.
Съществуват множество системи от единични лупи поставяни на окото до бинокулярни сложни системи със стойки и допълнително осветление. Кои повече, кои по-малко, предимства и недостатъци имат всички.
Моделът “Магнифайър” е един от доказаните в практиката поради следните прости, но ефективни предимства :
Основно предимство е лекотата на конструкцията.
Удължената универсална рамка, позволява поставяне им дори върху втори чифт очила.
Друго предимство е свободният избор на ъгъл, под който да се настрои оптиката спрямо очите ви. Както и възможността да се поставя и маха пред очите, без да се сваля оптиката или рамката.
Четвърто предимство е вида на оптиката. Освен че е от оптичен полиметил-мета-крилат, тя е конвергентна т.е. съобразена с естественото разположение на очите / под ъгъл /.
При работа на близки разстояния окото винаги се приспособява за ясно виждане/ акомодира/.Силата на настройване оптиката /акомодацията/ е свързана с ъгъла под който се отклоняват двете очи, за да виждат близко разположения обект. В по-популярните двуочни системи / като биноклите и микроскопите, например / това не е съобразено и реално винаги има леко несъответствие. Това води до дискомфорт и бърза умора, особено при продължително гледане през оптиката. В “Магнифайър” този недостатък е преодолян с ъгъла под който са разположени оптиките за всяко око по отделно. Следва пълен комфорт поради ясния стереоскопичен образ в зоната на работно фокусното разстояние. Точно този ефект на показаната система е разликата със стандартните / пресбиопични/ т.н. очила “за близо”.
От практиката – след направата на няколко мухи просто забравяте, че имате оптика пред очите си.
До тук с предимствата, сега за основния недостатък.
Ще намразите мухите си, правени преди да сте се сдобили с “Магнифайър”!
Ще сте нещастен от необходимостта да развалите повечето от тях.
Ще се откажете от куки, които сте мислили, че “стават”.
Ще загубите маса време да доизкусурявате детайли по всичките си риболовни такъми и аксесоари.
Тъщата ще поиска “Магнифайър”-ът Ви ” за да опита..”и няма да можете да си го вземете обратно. По-добро за плетки и бродерия – просто няма! Не се давайте! J
Бъдете Добре дошли в “Макро-Света”, където прецизността и старанието са издигнати на пиадестал. Мислите си, че големите връзвачи са недостижими майстори. “Да”- има и такива, но повечето от тях, освен че знаят, просто виждат какво правят.
Днес Вие направихте една от най-мотивиращите стъпки – вече виждате!
“Магнифайър” е избран от екипа на “Зарибителен магазин”с лично отношение към Вас, и гарантира съответствието му със съвременното разбиране за комфорт и ефективност при ползването му.
Знаем ,че се чудите как сте могли досега да живеете без него. И най-вече защо!?
Така бяхме и ние. Сега гледаме напред!
С покупката на “Магнифайър” – подкрепихте идеята на “Зрибителен магазин” и дадохте още една шепа живот на любимата си пъстървова река.
От екипа на “Зарибителен магазин”
www.iantra.com

2 коментара:

  1. Интересно приспособление,каква му е цената?:)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Анонимен,
    Цената е в рамките до 20 лв.. - откровено "китайче" е, но със сигурност си струва парите. Появи се нов модел - с диодно осветление, което малко отежнява конструкцията. Ориганалното подобно изделие, произведено (*или брандирано ) примерно от Ешенбах - фирма, специализирана в производството на подобен род изделия ще е поне около 100-120 лв.

    ОтговорИзтриване

Коментари