...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


17 ноември, 2009

И при "Социализъма" е имало ...поне някакви макари.."Tokoz"

Били са "надеждни" като "Социализъма". "Дървени" от типа- шир-потреба. "Да стават за всички и всичко". То това май и до днес не можем да го изкореним от мисленето си. Иначе, изглежда солидна. С цвят: "каквото е имало". Вярно- печена е / в прекия смисъл на думата/. Отливката е много солидна. Дебел, як, алуминий. Предвидена е и да се обръща, за лява ръка..Е,с преместване на защитния пръстен, държащ се на двата ужасни жлебови винта! И въпреки всичко си личи "Соц"-а, да му се не види, с тези винтове и груба изработка. Всъщност, може би това е било, все пак, от най добрите образци..Отговорът - "Нали работи"..Още ми звучи в ушите.. от преди 10-ти 89-та. Поне малко усещане и финес да бяха изцедили .. Ей,така, колкото да не е без хич..Знам ли ? Даже не ми се рови из "Net"-а за подробности.
Държа я и се опитвам да си ги представя: Тези, които са я мислили и правили/изпълнявали!/..и най-вече тези, които биха я ползвали. Дали първите са мислили за вторите?! Все пак ще я наредя до останалите. Пускам я тук просто за пълнота на колекцията. Имало я е и няма да я "трия". Само ще призная, че така са изглеждали нещата и Tokoz, пардон, Толкоз!(можем!)Що не изглеждаше, например така: Rare Vintage Czechoslovakia Tokoz Fly Fishing Reel Няма спасение ... "Соц"-а прониква навсякъде и компетентно унищожава здравия смисъл..Как беше: "Победа на здравите сили над здравия разум.."!? Най-успешната победа, досега! :-(
Д-р Косьо

2 коментара:

  1. Анонимен23 март, 2012 22:30

    Имам две от тия зеленичките :).
    Имах много проблеми с тях , много се оплитаха :), влакно и шнура влизаха отзад зад шпулата и ставаше страшна работа защото са на винт.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е..
    Да добавя още нещичко..http://muhatadnes.blogspot.com/2011/05/tokoz.html

    ОтговорИзтриване

Коментари