...

"Мухата днес" е място за споделяне. Споделяне, преди всичко, на личен опит при риболов с муха и шнур (flyfishing), а после на всичко останало, свързано и не чак толкова свързано с това великолепно хоби! Ще пиша за неща, които не срещам в "Net"-а, а смятам за интересни. Текстовете, картинките и идеите - всичко е авторско. На края ще намерите и снимки, които винаги показват повече и ме "зареждат". Надявам се и вас!


17 юни, 2010

Новият внос.. на "Попови лъжички"

Определено, не са толкова добри на външен вид, като първите от преди години. Остава, да се надявам, да не са развалили и уловистостта си. За мен, това е една от най-упешните примамки за клен. Естествено ще хванете и други видове риби на нея.. Всичко е в ръцете ви! С какво ме е впечатлила ли ? С това, че работи във водния филм.Не потъва ,а яко работят като микропопер! Или като стримерче, ако щете.. Варианти за водене да искате!.. Обтекаемостта им е друго предимство, а тази опашка пулсира страшно атрактивно. Оригиналът бе с бял корем и едно преливащо се червеникаво петно в началото на опашката. От горе бяха сиви или жълти.. Сега ще пробвам тези,.. пък да видим?!Да не забравя.. за разлика от самоделките /сега подготвям снимките на едни много прости за правене ;-)/.. тези са направени от една идея,относително по-тeжък материал.. Лакирани са и, как да кажа, тежат..Някак много убедително удрят водата.. По на там.. е тънкият момент с воденето им.. Вие сте на ход! Който не ги е опитал - `ич да не коментира! :-) Д-р Косьо
п.с. ммм..мда..а.самоделката ми..Може и по естетично,естествено...но първо ще си поиграя с нея на реката..пък после ще я пипам..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментари